Blokhuis Boomverzorging

Kring Praktiserende Boomverzorgers European Arboricultural Council (EAC) Boom veiligheid controleur
Snoeien in onder andere Haarlem, Haarlemmermeer en Amsterdam

Plaagbestrijding, planten/verplanten en kroonverankering

Snoeien van bomen in Hoofddorp, Haarlem, Amsterdam en omgeving

Plaagbestrijding

De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder die haar eitjes in de toppen van eikenbomen legt. Eind april komen de rupsen uit de eitjes en na de derde vervelling, half mei, krijgen de rupsen brandharen die voor lichamelijke klachten kunnen zorgen.

Wij zijn in het bezit van de juiste materialen om deze rups te bestrijden.

 

De kastanjemineermot komt voor in paardekastanjes in de periode april t/m oktober. De mot is niet gevaarlijk voor mens en dier maar zorgt voor een lelijk beeld van de boom en op langere termijn voor een afnemende vitaliteit van de boom. Wij leveren vallen om de motten te vangen zodat deze niet (meer) de boom aantasten. Ook kunnen wij deze voor u ophangen.

 

Het planten van bomen

Wanneer u een nieuwe boom wilt, kunnen wij deze voor u leveren en planten.

Alle maten en soorten zijn mogelijk.

 

Het verplanten van bomen

Soms is het niet nodig om een boom te kappen wanneer deze niet op de juiste locatie staat. Wij kunnen samen met u kijken naar mogelijkheden de boom te verplanten.

 

Kroonverankering

Als er in een boom een tak zit die door omstandigheden mogelijk een keer zou kunnen uitbreken kunnen wij hiervoor een kroonverankering plaatsen. Het betreft hier takken welke te dik zijn om er uit te snoeien waardoor het hele karakteristieke beeld van de boom te niet wordt gedaan.

Wij kunnen in deze tak een kroonverankering maken. Door deze verankering is de boom weer veilig voor de omgeving. Een goede oplossing voor vooral oude karakteristieke bomen om zo lang mogelijk in model te houden. Omdat nooit voorspeld kan worden wanneer een tak uitbreekt, soms kan deze er nog jaren blijven zitten Mocht de tak er toch uitbreken dan blijft deze hangen en kan alsnog later veilig verwijderd worden.

Wanneer er een boom in zijn geheel een potentieel gevaar is en deze staat in een groep met andere bomen dan zouden we deze boom in zijn geheel kunnen verankeren aan de andere bomen.

De verankeringen die wij gebruiken zijn dynamisch dus niet star in de boom. Zodat de boom natuurlijk en mooi kan blijven bewegen. Dit voorkomt dat de boom ‘lui’ wordt en geen steunhout meer aanmaakt.

 
Betaalbare internetoplossingen|www.marqin.nl